Lid worden

Leuk dat je op deze pagina kijkt. Dit betekent dat je interesse hebt in onze club, om net als wij te genieten van deze mooie hobby. Wat je allemaal moet weten voor je met deze hobby begint vind je op deze pagina.

Wanneer mag ik vliegen bij RMCU?

Als lid van de RMCU (dat kan al vanaf 8 jaar) mag je vliegen op ons vliegveld. Echter mag je alleen zelfstandig vliegen als je in het bezit bent van een veiligheidsbrevet. Dit brevet geeft jou en ons de garantie dat je op een veilige wijze met een model vliegtuig kunt omgaan.

Hoe kom ik aan een veiligheidsbrevet?

Nieuwe leden helpen we graag, dat doen we door training via een PC simulator op de club en via praktijklessen met dubbele besturing. Hiervoor hebben we betrokken leden die aanvullende training hebben gehad als instructeur. Bij de RMCU kan men de volgende brevetten halen:

  • Veiligheidsbrevet motor vliegen A (ook geldig voor zweefvliegtuigen)
  • Veiligheidsbrevet zweefvliegen A (voor leden die alleen willen zweefvliegen)
  • Veiligheidsbrevet helikopter vliegen A

De RMCU is als club lid van de Limburgse federatie, daarom kunnen we naast het clubbrevet, ook het brevet van de Limburgse federatie uitgegeven (motor en helikopter). Het federatie brevet voor zweefvliegen is bedoeld voor grote zwevers (meer dan 4 meter en meer dan 5 kilo). En Veiligheidsbrevet van de Limburgse federatie wordt zowel door de KNVvL als de Belgische VML erkend.

Als ik lid wil worden, moet ik dan al een modelvliegtuig kopen?

Voordat je een modelvliegtuig gaat kopen is het verstandig om eerst contact op te nemen met je instructeur. Deze instructeur kan je adviseren welk model het beste bij je past. Verder is het niet noodzakelijk voor het starten met lessen om zelf al een model te hebben.

Als ik een zender wil kopen, waar moet in dan op letten?

Er zijn veel verschillende zenders te koop. Daarbij variëren de prijzen van enkele tientjes tot meer dan duizend euro. Op onze club wordt gevlogen met mode 4 waarbij het gas is omgedraaid. Dit betekend dat je minimaal een mode 2 zender nodig hebt (de gas hendel zit dan aan de linker kant, zodat hij gemakkelijk om te bouwen is naar mode 4). Verder is het handig te starten met een 2,4 GHz zender. Maar dat is zeker geen verplichting, een 35Mhz of 40Mhz zender functioneert ook nog steeds prima. Vraag maar eens aan de instructeur wat de verschillen zijn en welke zender bij jouw wensen passen.

Als je tot hier gekomen bent, dan ben je dus nog steeds geïnteresseerd in onze gezellige club. Kom gerust een kijkje nemen. Bij droogweer zijn na een uur of 13:00 altijd wel leden te vinden op de club. Liever gelijk een afspraak maken, neem dan even contact op met het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik wil me aanmelden als nieuw lid, hoe kan ik dat doen?

Het aanmelden als lid bij de RMCU start bij het controleren van je WA verzekering. Je ben namelijk altijd persoonlijk aansprakelijk voor schade en letsel toegebracht aan andere. Echter zijn er verchillende WA verzekeringen die voor deze aansparkelijkheid de schade die ontstaat door het beoefenen van de modelvliegsport uitsluit. Om te voorkomen dat door onze mooie hobby u en andele leden/toeschouwers in de problemen kunnen komen, is het hebben van de juiste dekking door je WA verzekering verplicht.
Daarna vul je dit inschrijf formulier in en stuur je deze samen met een foto voor de Wie-is-Wie pagina (op afgeschermde leden site) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
De Secretaris zal dan je verzoek tot lidmaatschap in behandeling gaan nemen.  

Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies. Lees hier ons cookie beleid